Bergensprisen

Prisstatuett inspirert av byfjellene

Bergenspris-statuetten er designet av Per Finne (Per Finne Design) fra Voss, og utformet i polymerbetong og sølv. Tanken var å knytte prisen til noe som er samlende for hele Bergen, og da dukket Byfjellene opp som tema.

Stikkordene for utformingen er hentet fra bildet av bergenseren, slik vi både ser oss selv og gjerne beskrives utenfra: Stolt, synlig, kontrastfull, ærlig, tydelig og dynamisk. Prisstatuetten er produsert i et samarbeid mellom Per Finne Design, Arven, Prototype (Morten Sandnes), Bergen Makers ved Bergen Teknologuioverføring, Nyskapingsparken, GCE Subsea, Høgskolen på Vestlandet ved Hassan Momeni, Tunge Ting og Design Region Bergen.

3D-printet av prisen ble gjort av Trygve Trohaug, som jobber med å utvikle en makerspace på Marineholmen. Utkastet til Bergensprisen var det første som ble printet på 3D-printeren som GCE Subsea har stående hos dem.

Statuetten utformes med selve fjellet håndlaget i sølv, plassert på en betongsokkel med Bergensprisen og navn på mottaker inngravert. Betongdelen støpes av vossabedriften Tunge Ting, mens fjellet og ferdigstillelsen av statuetten utføres av Arven gull- og sølvvareverksted i Dreggen.

Det hele er en møysommelig prosess, og resultatet er et vakkert stykke håndtverk.

Viktig melding!
Bergen Awards 2020 er utsatt på ubestemt tid på bakgrunn av koronavirusets smittefare.

Les mer